English  |  Deutsch  |  Fran├žais

Museum en -techniek

Musea en tentoonstellingsgebouwen zijn bijzonder omdat ze aan een breed publiek een waardevolle, eigentijds culturele boodschap of inzicht in historische ontwikkelingen en andere culturen geven. De middelen om die boodschap over te dragen zijn door de eeuwen heen ontwikkeld van kunstvoorwerpen en schilderijen tot multimediakunst. Elk middel stelt specifieke eisen aan het museumgebouw bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging, klimaat, licht, milieu en logistiek. Dat geldt ook de opslag van artefacten in depots.

 

ToornendPartners ontwikkelt haar kennis en expertise om opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarom onderhoudt ToornendPartners internationale contacten in de museumwereld. Dat is nodig vanwege de doorgaans ongebruikelijke en uitdagende probleemstellingen die opdrachtgevers aan ons voorleggen.

 

Een bijvoorbeeld is de nauwe samenwerking met het Museum Boijmans Van Beuningen bij de ontwikkeling van het Collectiegebouw: een geheel nieuw concept voor een museumdepot, passend bij de innovatieve visie van de museumdirectie.

 

ToornendPartners beschikt over kennis en ervaring op het gebied van logistiek, klimaat, beveiliging en dergelijke. De specialistische kennis gericht is op het adviseren van opdrachtgevers in alle projectfasen. Omdat ToornendPartners opdrachtgevers ondersteunt vanuit een integrale visie, zijn ook andere specifieke producten ontwikkeld voor musea, zoals Programma’s van Eisen, meerjarenonderhoudsplannen en facilitair c.q. gebouwbeheerstrategieën, bijvoorbeeld voor het Judisches Museum Berlijn.